Benefiční běh 2016

Dne 13. září vpodvečer pořádala Oblastní charita Vimperk již III. ročník Benefičního běhu městem. Celkem se zúčastnilo 140 osob, a to od nejmenších dětí v kočárku až po seniory. Nejstarší účastnice se dožije v říjnu dokonce 90 let. Připravili jsme tratě různé náročnosti, pro nejmenší děti, vozíčkáře nebo pro ty, kteří nemohou běhat, byla připravena trať dlouhá 100 m a bylo ji možno i jen projít, středně náročná trať byla dlouhá 500 m, zdatní běžci pak absolvovali trať dlouhou 2 km. Nejzdatnější mohli běžet toto kolo dvakrát, uběhli tedy 4 km. Každý účastník pak obdržel pamětní list.

Všichni, kteří se aktivně zúčastnili nebo přišli podpořit závodníky, nám udělali velkou radost. Celý podvečer tak byl pro mnohé i velmi příjemným setkáním. Přivítali jsme mezi námi i paní starostku města, paní Jaroslavu Martanovou, a nového vimperského faráře, pana Jaromíra Stehlíka. Oba nás příjemně překvapili tím, že se zúčastnili běhu aktivně a zvolili si dokonce nejnáročnější trať dlouhou 2 km.

DSCN0803

Všichni účastníci udělali něco pro své zdraví a zároveň tím pomáhají ostatním. Výtěžek letošního běhu 9.090,- Kč bude totiž opět využit na dofinancování našich sociálních služeb ve Vimperku.

Benefiční běh Vimperk 2016

Děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili aktivně či jako diváci, děkujeme SKI KLUBU ŠUMAVA, který nám opět pomohl běh zorganizovat, děkujeme také ZŠ T. G. Masaryka za poskytnutí elektrické energie potřebné na zajištění závodu.

Budeme se snažit udržet tuto tradici i příští rok a doufáme, že se za rok opět sejdeme.

Dana Marková, ředitelka OCH Vimperk

IMG_20160913_181344 DSCN0779

DSCN0802 DSCN0813

Další fotky naleznete ve fotogalerii