Co nového v Pravětíně

Od nového roku se u nás v domově událo několik kulturních akcí, které klientům příjemně zpestřily jejich dny. Hned v lednu jsme poseděli při vystoupení harmoniky a společně jsme oslavili narozeniny klientů narozených v měsíci lednu. Při harmonice se zpívalo, popíjelo se víno a dokonce i tancovalo. K poslechu nám zahrál na harmoniku pan Šísl a mezi jednotlivými písněmi zaznělo také několik vtipů. Klienti tak strávili příjemné odpoledne, na které se vždy těší.

V měsíci únoru měli klienti připravené posezení u alžírské kávy, na které si velmi pochutnali. Dámy se sešly dopoledne na jídelně a společně si u dobré kávy popovídaly.

Jakmile se venku umoudřilo počasí, šli jsme se ven projít na čerstvý vzduch a načerpat energii ze sluníčka, na což se naši klienti už velmi těšili. Při hezkém počasí rádi posedí venku pod pergolou, nebo je naše pracovnice vyvezou na procházku do přírody.

V únoru náš domov navštívil opět masopustní průvod ze Svaté Maří a Trhonína, na který se naši klienti už tradičně těší. Maškary jsme přivítali v sobotu dopoledne a nabídli jsme jim něco dobrého k pití na posilněnou. Klienti se s průvodem pobavili a prohlédli si jejich krásné masky. Konec února a zároveň konec Masopustu jsme zakončili jako každý rok masopustní zábavou. Klienti i pracovnice se převlékli do kostýmů, které jsme si sami vyrobili. Pracovnice byly převlečené za jeptišky a dokonce se mezi nimi objevil i kovboj. Společné odpoledne jsme strávili na jídelně s harmonikou, opět se zpívalo a tancovalo a zároveň jsme si připili a oslavili narozeniny klientů narozených v měsíci únoru. Jako vždy, dostal každý oslavenec květinu. Masopustní zábava se velmi vydařila, klienti byli nadšení z kostýmů a také si pochutnali na výborných domácích koblížkách a chlebíčkách.

1. března jsme si připomněli Mezinárodní den žen, každá naše klientka dostala samozřejmě kytičku :-)