Benefiční běh městem - Vimperk 2017

Oblastní charita Vimperk pořádá ve spolupráci s Fischer Ski klubem Šumava Vimperk dne 12. 9. 2017 čtvrtý ročník akce Benefiční běh - Vimperk 2017.

Díky této spolupráci můžeme opět uspořádat další ročník Benefičního běhu. Běhu, který je určen pro všechny věkové kategorie, pro sportovce i nesportovce, chodce, rodiče s kočárky i pro vozíčkáře. Každý, kdo přijde podpořit tuto akci, si zde tu svou trať a svůj styl vybere.

Jednotné startovné každého účastníka (50,- Kč) bude věnováno na dofinancování sociálních služeb Oblastní charity Vimperk. Na závěr si každý „závodník“ odnese pamětní list, který bude připomínat, že i „sportem mohu pomoci“.

Start účastníků proběhne tradičně v  18:00 hodin ve Vimperku na dopravním hřišti u základní školy TGM v parku, Pražská 167. Přihlášky do závodu budou probíhat od 16:00 hodin na místě.

Opět všechny zveme na tento benefiční běh, abychom i nadále mohli pomáhat tam, kde je to potřeba.

Za Oblastní charitu Vimperk,

koordinátor benefičního běhu,

Jana Brabcová

100. narozeniny v Pravětíně

Dne 1. 6. 2017 jsme v domově oslavili významný den naší klientky, paní Marie Zochové, která dožila neuvěřitelných 100 let. Bylo pro nás potěšením s ní toto krásné životní jubileum oslavit. Přijela jí popřát rodina, gratulanti přinesli p. Zochové nádherné květiny, dárkové koše a krásný dort. Příbuzní nezapomněli ani na pohoštění pro ostatní obyvatele domova, ti při oslavě paní Zochové k jejím krásným narozeninám zazpívali několik písniček. Paní Zochová byla dojatá z dárků i z přání, pochutnala si také na výborných zákuscích. Poblahopřát paní Zochové přijely také zástupkyně z České správy sociálního zabezpečení a naše paní doktorka. Za celý domov jsme také naší milé p. Zochové popřáli a  darovali jsme jí kytici ze 100 růžiček. Celá oslava proběhla v pohodovém a radostném duchu a my doufáme, že takových životních jubileí oslavíme v našem domově ještě více.

Helena Rejšková,

sociální pracovnice Oblastní charity Vimperk

Domov v Pravětíně navštívili poníci

Z pravidelného cvičení v domově v Pravětíně

Z pravidelného pečení

Sponzorský dar SKI KLUBU ŠUMAVA

Děkujeme SKI KLUBU ŠUMAVA za sponzorský dar ve výši 10.120,- Kč.

V rámci akce "Každé číslo pomáhá" SKI KLUB ŠUMAVA daroval i v letošním roce Oblastní charitě Vimperk 10 Kč z každého startovného v rámci ŠUMAVSKHO SKIMARATÓNU, který se konal dne 25. 2. 2017. Děkujeme také všem organizátorům ŠUMAVSKÉHO SKI MARATONU i všem závodníkům, díky nimž nám byl opětovně dar ze strany SKI KLUBU ŠUMAVA poskytnut.

Přejeme všem vše dobré, hlavně pevné zdraví a hodně sil do další práce ve prospěch sportu :-)

V úterý 28. února jsme uspořádali v domově v Pravětíně maškarní zábavu

Domov v Pravětíně navštívil v sobotu 25. února maškarní průvod

Vánoce v Pravětíně

Svatý Mikuláš v Pravětíně

Tak jako každý rok domov v Pravětíně 5. prosince navštívil Mikuláš, anděla a čerti :-)

Dne 6. 12. 2016 jsme pro naše klienty uspořádali Mikulášskou nadílku. Společně jsme s klienty přivítali Mikuláše s čerty a andělem, za kterými se skrývali některé z našich pracovnic. Mikuláš přinesl každému klientovi balíček a přitom čerti nahlíželi do své knihy hříchů. Toto příjemně strávené odpoledne jsme zakončili rozloučením se s Mikulášem a čerty a rozbalováním balíčků, které Mikuláš do Pravětína přinesl.