Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

100. narozeniny v Pravětíně

Dne 1. 6. 2017 jsme v domově oslavili významný den naší klientky, paní Marie Zochové, která dožila neuvěřitelných 100 let. Bylo pro nás potěšením s ní toto krásné životní jubileum oslavit. Přijela jí popřát rodina, gratulanti přinesli p. Zochové nádherné květiny, dárkové koše a krásný dort. Příbuzní nezapomněli ani na pohoštění pro ostatní obyvatele domova, ti při oslavě paní Zochové k jejím krásným narozeninám zazpívali několik písniček. Paní Zochová byla dojatá z dárků i z přání, pochutnala si také na výborných zákuscích. Poblahopřát paní Zochové přijely také zástupkyně z České správy sociálního zabezpečení a naše paní doktorka. Za celý domov jsme také naší milé p. Zochové popřáli a  darovali jsme jí kytici ze 100 růžiček. Celá oslava proběhla v pohodovém a radostném duchu a my doufáme, že takových životních jubileí oslavíme v našem domově ještě více.

Helena Rejšková,

sociální pracovnice Oblastní charity Vimperk

Domov v Pravětíně navštívili poníci

Z pravidelného cvičení v domově v Pravětíně

Z pravidelného pečení

Sponzorský dar SKI KLUBU ŠUMAVA

Děkujeme SKI KLUBU ŠUMAVA za sponzorský dar ve výši 10.120,- Kč.

V rámci akce "Každé číslo pomáhá" SKI KLUB ŠUMAVA daroval i v letošním roce Oblastní charitě Vimperk 10 Kč z každého startovného v rámci ŠUMAVSKHO SKIMARATÓNU, který se konal dne 25. 2. 2017. Děkujeme také všem organizátorům ŠUMAVSKÉHO SKI MARATONU i všem závodníkům, díky nimž nám byl opětovně dar ze strany SKI KLUBU ŠUMAVA poskytnut.

Přejeme všem vše dobré, hlavně pevné zdraví a hodně sil do další práce ve prospěch sportu :-)

Co nového v Pravětíně

Od nového roku se u nás v domově událo několik kulturních akcí, které klientům příjemně zpestřily jejich dny. Hned v lednu jsme poseděli při vystoupení harmoniky a společně jsme oslavili narozeniny klientů narozených v měsíci lednu. Při harmonice se zpívalo, popíjelo se víno a dokonce i tancovalo. K poslechu nám zahrál na harmoniku pan Šísl a mezi jednotlivými písněmi zaznělo také několik vtipů. Klienti tak strávili příjemné odpoledne, na které se vždy těší.

V úterý 28. února jsme uspořádali v domově v Pravětíně maškarní zábavu

Domov v Pravětíně navštívil v sobotu 25. února maškarní průvod

Tříkrálová sbírka 2017

Tak jako každý rok bychom Vás chtěli informovat o průběhu Tříkrálové sbírky pořádané na Vimpersku a v okolních obcích. Letošní Tříkrálová sbírka byla výjimečná mrazivým počasím a množstvím sněhové nadílky. Malí koledníčci museli čelit bílé tmě a mrazům mnohde dosahující teplotám okolo  -10°C. Na průběh „tříkrálovky“ to ale nemělo vůbec žádný vliv, spíše naopak. Příroda zapadaná sněhem jak na obrázku  Josefa Lady skrývala v sobě velké kouzlo a koledníčci si koledování v takové atmosféře patřičně užívali. Jim a vedoucím skupinek samozřejmě patří veliké díky. Nebýt jich, nebylo by možno obsáhnout takové velké území, kam nesli požehnání a koledu.

Vánoce v Pravětíně