Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Nabídka práce

Oblastní charita Vimperk hledá:

-          pečovatelka v domově pro seniory

-          místo výkonu: Dům klidného stáří Pravětín (Pravětín 23, 385 01  Vimperk)

-          hrubá mzda: nástupní mzda 19.000 (při plném úvazku), plus příplatky za směnný provoz, osobní ohodnocení a čtvrtletní odměny dle kvality práce

-          pracovní doba – směnný provoz (12hodinové směny)

-          nástup: ihned

-          5 týdnů dovolené

-          kvalifikační předpoklady: ukončené základní vzdělání

-          osobnostní předpoklady: empatie, vlídnost, spolehlivost

-          zdravotní způsobilost

-          bezúhonnost

zájemci se mohou hlásit na tel. čísle: 731 402 993

Poděkování

Vážená paní ředitelko,

dovolte mi, abych vyjádřila poděkování za služby, kterých využívá moje maminka Růžena Strnadová. Ošetřovatelskou péči jí poskytují zdravotní sestry nejenom s odbornou kvalifikací, ale zároveň milé, laskavé, ochotné, s vysoce lidským přístupem ke svým klientům. Chválím také zavážku obědů,  jejich kvalita se v poslední době mimořádně zlepšila.
Strava je nejenom chutná , ale i rozmanitá.

Děkujeme a přejeme mnoho zdraví, štěstí  a dalších spokojených klientů.

Mgr. Jitka Hyrmanová s maminkou

Poděkování

Posezení a přednáška o Vimperku

Pečovatelská služba Vimperk uskutečnila dne 27. 9. 2017 v „Komunitním centru pro seniory a spolky“ ve Sklářské 399, Vimperk pro naše klienty a vimperské seniory příjemné posezení spojené s přednáškou o Vimperku s panem Mgr. Romanem Hajníkem. Pro velký úspěch připravujeme další pokračování a zajímavý pohled na dějiny města Vimperk.

Dana Vidlášová

vedoucí pečovatelské služby

Oblastní charita Vimperk vyhlašuje výběrové řízení na pozici sociálního pracovníka Služby pro rodiny

Benefiční běh městem - Vimperk 2017

Dne 12. září jsme organizovali ve spolupráci se Ski klubem Šumava již IV. ročník benefičního běhu městem. Zúčastnilo se 121 osob, výtěžek činí 8.450,- Kč. Finanční prostředky budou využity na podporu sociálních služeb ve Vimperku. Nejstarší účastnice oslaví 90 let :-)

Děkujeme všem za účast a podporu akce :-)

Houbařská sezona vrcholí

Využili jsme houbařské sezony a připravily jsme si společně v domově oblíbená jídla z hub :-)

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Benefiční běh městem - Vimperk 2017

Oblastní charita Vimperk pořádá ve spolupráci s Fischer Ski klubem Šumava Vimperk dne 12. 9. 2017 čtvrtý ročník akce Benefiční běh - Vimperk 2017.

Díky této spolupráci můžeme opět uspořádat další ročník Benefičního běhu. Běhu, který je určen pro všechny věkové kategorie, pro sportovce i nesportovce, chodce, rodiče s kočárky i pro vozíčkáře. Každý, kdo přijde podpořit tuto akci, si zde tu svou trať a svůj styl vybere.

Jednotné startovné každého účastníka (50,- Kč) bude věnováno na dofinancování sociálních služeb Oblastní charity Vimperk. Na závěr si každý „závodník“ odnese pamětní list, který bude připomínat, že i „sportem mohu pomoci“.

Start účastníků proběhne tradičně v  18:00 hodin ve Vimperku na dopravním hřišti u základní školy TGM v parku, Pražská 167. Přihlášky do závodu budou probíhat od 16:00 hodin na místě.

Opět všechny zveme na tento benefiční běh, abychom i nadále mohli pomáhat tam, kde je to potřeba.

Za Oblastní charitu Vimperk,

koordinátor benefičního běhu,

Jana Brabcová

100. narozeniny v Pravětíně

Dne 1. 6. 2017 jsme v domově oslavili významný den naší klientky, paní Marie Zochové, která dožila neuvěřitelných 100 let. Bylo pro nás potěšením s ní toto krásné životní jubileum oslavit. Přijela jí popřát rodina, gratulanti přinesli p. Zochové nádherné květiny, dárkové koše a krásný dort. Příbuzní nezapomněli ani na pohoštění pro ostatní obyvatele domova, ti při oslavě paní Zochové k jejím krásným narozeninám zazpívali několik písniček. Paní Zochová byla dojatá z dárků i z přání, pochutnala si také na výborných zákuscích. Poblahopřát paní Zochové přijely také zástupkyně z České správy sociálního zabezpečení a naše paní doktorka. Za celý domov jsme také naší milé p. Zochové popřáli a  darovali jsme jí kytici ze 100 růžiček. Celá oslava proběhla v pohodovém a radostném duchu a my doufáme, že takových životních jubileí oslavíme v našem domově ještě více.

Helena Rejšková,

sociální pracovnice Oblastní charity Vimperk