Pečovatelská služba Oblastní charity Vimperk

Krátká 125, Vimperk 38501

Oblast působnosti

Vimperk, Svatá Maří, Šumavské Hoštice, Kosmo, Žárovná, Buk, Nové Hutě

Na koho se můžete obrátit

Miriam Dohnalová, DiS.

sociální pracovník
Tel.: 731 604 434 E-mail: 8bEsR_2--aAk2~l7VX~FZ_f_~dkmYZhaa8kmb

Dana Vidlášová

vedoucí služby
Tel.: 388 416 288 E-mail: Z8AkOf~-78Fy.Z4WHovw63hcT-uk87j7T-M

Pro koho je služba určena

Senioři

5194908

Poslání a cíle

Cílové skupiny

senioři, osoby se zdravotním postižením, rodiny s dítětem / dětmi

Činnosti

pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Fakultativní služby

a) dohled nad těžce postiženým dítětem nebo dospělým občanem

b) doprovod při procházce

c) doprava

Další informace

Posláním pečovatelské služby Oblastní charity Vimperk je poskytovat podporu či pomoc lidem, kteří mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, nemoci či zdravotního postižení nebo kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci. Podporujeme uživatele služby v rozvíjení vlastních schopností, samostatnosti při sebeobsluze, péči o domácnost, při řešení své situace vlastními silami. Podporujeme uživatele, aby mohli i v náročných životních situacích spojených se samotou, stářím, nemocí či zdravotním postižením zůstat ve svém domácím prostředí, aby při zabezpečení jejich biologických, psychických, sociálních i duchovních potřeb žili důstojně a zapojovali se do běžného života společnosti.

Službu poskytujeme ve Vimperku a spádových obcích, dále v Nových Hutích.